Og havde de en sjælden gang rent mel i posen, gik de heller ikke af vejen for at drille de ikke særligt vellidte ”posekiggere”, som de blev kaldt i daglig tale.

På vej til Skive fra Dommerby fandt tre bønder en dag resterne af en død høne. Den ene af bønderne stak kadaveret i lommen, så kun halefjerene stak op.

Da de tre mænd nåede frem til Østerport (den østlige byport lå præcis der, hvor du i dag finder indgangen til SønderCentret), begyndte to af dem at snakke med konsumtionsbetjenten. Imens smuttede bonden med hønekadaveret forbi bommen og satte kursen mod byen.

Helt efter planen opdagede betjenten halefjerene, der stak op af bondens lomme, og han skyndte sig efter synderen. Bonden påstod imidlertid hårdnakket, at han sandelig ikke havde noget som helst at fortolde - og først da han var nået næsten hele vejen igennem byen med den ophidsede tolder i hælene, hev han den døde høne op af lommen og rakte den til den nu endnu mere rasende embedsmand.

Da konsumtionsbetjenten forståeligt nok ikke ville tage imod kadaveret, kastede bonden hønen efter ham. Herefter samlede han den op og kastede den endnu engang efter tolderen. Og sådan fortsatte han på hele den stakkels mands tilbagetog til byporten - til stor morskab for de skibonitter, der var vidner til det besynderlige optrin.